skip to Main Content
+36 30 9642 381 szarka.elizabeta@gmail.com

Mit tehetsz, ha idén tartós változásokat szeretnél?

Kicsit lassan indult számomra az új év, ezért csak ma jutottam oda, hogy köszöntselek Titeket :
Nevetésben, sikerekben, szeretetteljes kapcsolódásokban bővelkedő, boldog új évet kívánok!

 

Új év. Új kezdet. A nagy fogadalmak időszaka ez. Nem tudom, Te hogy vagy vele, de nekem a nagy változásokat igénylő fogadalmaimat soha nem sikerült megtartanom. Ma már a fogadalmak helyett inkább azt választom, hogy elköteleződöm amellett, amivé válni szeretnék. Aztán kis lépésekkel elindulok felé.

Talán te is fogyókúrába kezdenél, vagy szeretnél felhagyni a párod kritizálásával, esetleg jó lenne rendszeres mozgást beiktatni az életedbe… Nagy a lendület, hisz már maga az elhatározás is friss energiával tölt fel… Aztán a következő napon azon kapod magad, hogy ismét nassolsz a tv előtt, és leszidod a kedvest, amiért ismét nem rakta a szennyes tartóba a ruháit. Ismerős?

Amikor valami rossz szokásunkon sehogy sem sikerül átlendülni, azt mutatja, hogy a háttérben valami sokkal nagyobb dologról van szó. Ilyenkor a feladat megállni, és megvizsgálni mi okozza ezt a belső feszültséget. Miért van az, hogy szeretnénk valamit, de mégsem vagyunk képesek aszerint cselekedni?

A tartós változást kis lépésekkel kell kezdeni.

Válassz ki egy dolgot, amin szívesen változtatnál és gondolkodj kicsiben. Nem az a lényeg, hogy agyon frusztráld  magad a hatalmas változás terhével, hanem hogy gyengéden olyan irányba tereld az életed, amelyik neked tetsző.

A fenti példáknál maradva egy konzultáció alkalmával azt keresnénk meg, milyen érzést ad/pótol számodra a tv előtti nassolás? Vagy megkeresnénk mit is szeretnél igazából kifejezni a párod felé a kritizálással? Ha ezek a valódi okok megvannak, már sokkal könnyebb lesz a megfelelő kis lépéseket kijelölni a változás felé.

Felismerheted így saját valós igényeidet és a hátráltató tényezőket is. Így már könnyebb lesz megtenni azokat az apró lépéseket, melyek idővel elvezetnek a tartós változáshoz.

Ha valahol elakadtál, ha valamin nem sikerül változtatni, az nem azt jelenti, hogy “béna” vagy, csupán annyit jelent, hogy még nem találtad meg, pontosan mi tart vissza. Ha ezt sikerül feltárni, a beakadt élethelyzet is változik majd. Megfelelő kérdések vezetnek el a megfelelő válaszokig. A jó válaszok pedig a következő lépésig, a változásig.

A boldogabb élet úgy érhető el, hogy minden nap teszünk érte egy apró pozitív lépést!

 

Keress bátran, ha úgy érzed, jól jönne egy kis segítség az úton!

 

Szeretettel,


Ha gondolat ébredt benned, amit szívesen megosztanál, vagy kérdésed van, esetleg személyes konzultációt szeretnél, várom leveled: navigator@elizabeta.hu

 

Back To Top