skip to Main Content
+36 30 9642 381 szarka.elizabeta@gmail.com

Mire figyelj, ha már jó ideje nincs férfi az életedben?

Három oka lehet annak, ha valakinek nincs párkapcsolata:

1) Tudatosan hozott egy jól megérlelt döntést, hogy élete jelen szakaszát pár nélkül kívánja élni, és ezzel a döntésével nyugalma van.
2) Vágyik kapcsolatra, de még az érlelődés fázisában van. Belül érzi is, hogy nem teljesen áll készen, dolgozik hát önmagán.
3) Vágyik kapcsolatra, de belső, tudattalan okok miatt el van határolódva a témától. Vagyis miközben azt hiszi készen áll, valami fel nem ismert ok mégis gátolja.

Úgy érzed, te is távol tartod magadtól a férfiakat?

Sok oka lehet annak, hogy tudattalanul távol tartod magadtól a másik nemet: pl. félsz megmutatni azt, aki igazából vagy; félsz az érzelmi és/vagy fizikai intimitástól; félted az önállóságod; félsz, hogy esetleg ismét megbántanak, elhagynak; stb.

Talán azt gondolod, hogy az ok a korábbi rossz tapasztalatokból eredő óvatosságod. És lehet, hogy tényleg. De létezik ezeken kívül egy jól rejtőzködő érzés, mely nem ilyen nyilvánvaló, mégis képes távol tartani tőled a férfiakat. Évekig tartó magányt és szívfájdalmat tud okozni, miközben te nem is tudod, hogy benned lakozik.

A harag.

Ha van bátorságod egy időre abbahagyni az önámítást és a felszínen való pörgést; ha képes vagy megállni és mélyre befelé figyelni, akkor megtalálhatod magadban az érzést, a haragot egy férfi felé.

* Haragszol, mert édesapád nem úgy volt jelen az életedben, ahogyan szeretted volna.
* Haragszol, mert nem tudsz büszke lenni az édesapádra.
* Haragszol, mert édesapád elhagyott.
* Haragszol, mert egy férfi úgy érintett meg, hogy az számodra kellemetlen volt.
* Haragszol, mert egy férfi, akiben megbíztál elhitette veled, hogy értéktelen vagy.
* Haragszol magadra, mert megengedted egy férfinek, hogy rosszul bánjon veled.
* Haragszol magadra, mert gyenge voltál és nem tudtad megvédeni magad.

Ez csak néhány a mélyben lapuló lehetséges okok közül, melyek miatt harag élhet benned a férfiak iránt. És, hogy miért nem sikerült soha felfedezned magadban?

Mert a harag nem az az érzés, amivel mi nők szívesen azonosulunk. Sok nőnél egyenesen le van tiltva a harag megélése. Nem ismerjük be magunk előtt sem, hogy dühösek vagyunk. Szívesebben bújtatjuk haragunkat olyan kevésbé agresszív érzelmek mögé, mint pl. a szomorúság vagy a csalódottság.

Mit jelent a harag?
Ha valaki akadályoz vágyaink, céljaink elérésében, vagy agresszívan viselkedik velünk,
akkor haragosak leszünk.

Ha mondjuk csalódottságot, szomorúságot érzel egy férfivel kapcsolatban, vizsgáld meg mélyebben az érzéseid. Csalódott mindig csak valamihez képest lehetsz. Csalódottság azt jelenti, hogy vágytál megélni valamit, de másként alakult. Úgy érzed, egy férfi miatt alakult másként. Vagyis azt érzed, a férfi miatt nem teljesülhetett egy vágyad úgy, ahogy te azt szeretted volna.

Vagyis: Haragszol

Vedd észre. Ismerd fel. Tanuld meg megélni és kezelni a haragot is, hogy ne keljen elfojtani többé. Mert az elfojtott harag változatos és alattomos módokon képes bojkottálni a boldogságod. Láss rá, ismerd el, hogy hibáztatás él benned valaki iránt. Csak ezután tudod megérteni a helyzetet, megbocsájtani és felszabadulni.

Szeretettel,

Ha gondolat ébredt benned, amit szívesen megosztanál, vagy kérdésed van, esetleg személyes konzultációt szeretnél, várom leveled: navigator@elizabeta.hu

Back To Top