skip to Main Content
+36 30 9642 381 szarka.elizabeta@gmail.com

Miért pont a párkapcsolat?

Mert teljes káoszt látok ezen a területen. Rengetegen vannak pár nélkül és a meglévő kapcsolatoknak is jelentős hányada áll a szakadék szélén. Úgy tűnik, egyre több nő, férfi és pár jut zsákutcába. Néhol kiüresedett a kapcsolat a két ember közt, máshol állandó háborúskodás folyik. Mintha valami járvány pusztítana. A mai iskolás gyerekek körében már az számít ritkaságnak, ha valakinek együtt élnek a vér szerinti szülei. Kevés a boldog kapcsolat. Emberek éveket töltenek társkereső oldalakon, mégsem választanak, boldogtalanok. Amint felmerül egy probléma, már tovább is állnak. Meg sem próbálják igazán megérteni egymást. Gyakran nem is vonzalomból, hanem mély hiányállapotból jönnek össze, és maradnak akár hosszú ideig benne kapcsolódásokban. Igények magasak, megvan, ki mit szeretne kapni a másiktól, a kapcsolattól. De ritkán kerül szóba, hogy ki, mit szeretne beletenni, ki mit szeretne / tudna adni. Az a téveszme él, hogy majd jön az Igazi, akivel minden jó lesz. Aki majd minden szükségletünket kielégíti. Mindez nem baj. Mindennek helye van a rendszerben. A tanulási, a fejlődési folyamat része ez is.

Csak szeretném megmutatni, hogy lehet másként. Sőt, érdemes másként. Van tovább.

Boldog, harmonikus kapcsolatot találni nem lehet, csak felépíteni. Érteni kell mi zajlik bennem, mi zajlik a páromban. Tudni kell, hogyan működik a Nő, és hogyan a Férfi. Érteni kell mi a megcsalás, és mi vezet oda. Egy mély, minőségi kapcsolódás csakis komoly önismereti munka eredményeként jöhet létre. 

A párkapcsolat él. Táplálást igényel.
Csak azt tudom beletenni, ami ma belőlem fakad, aki ma én vagyok!

Mi a párkapcsolati coaching?

Konzultációs folyamat, mely során válaszokat kaptok saját kérdésekre, elakadásokra. A válaszokból megértés, majd megoldás fakad. A párkapcsolati coach szerepe, hogy megfelelő kérdésekkel segítse a párt abban, hogy tisztázzák érzéseiket, gondolataikat, javítsák a kommunikációjukat, és minden téren jobban értség egymást. A közös munka során kitérünk a női-férfi szerepekre, életfeladatokra, mert ezek ismeretével érthetőbbé válik a kialakult élethelyzet, az aktuális megélési vágy és új utak, megoldások születnek.

Milyen problémákkal jönnek konzultációra?

Egyik ok, hogy hiányzik az elégedettség a kapcsolatból: kevés együtt töltött szabadidő, kevés közös érdeklődési pont, monotonitás, megszokott rutin együttlét, érdektelenség egyik vagy mindkét fél részéről, krónikus fáradtság, munkahelyi problémák, céltalanság, spiritualitás miatti elfejlődés, vagyis a kapcsolat elszürkülése, eltávolodás.

Gyakori panasz még az elköteleződés hiánya a férfi oldaláról, a halogatás, és a döntésképtelenség. Illetve sűrűn előfordulnak a „Nem értem a párom, nem tudom, mit kellene tennem ebben a helyzetben?” típusú kérdések.

És vannak a már komoly elégedetlenséget okozó témák: rendszeres konfliktusok és veszekedések; rossz kommunikáció vagy a kommunikáció hiánya; bizalomvesztés, szerető megjelenése; vádaskodás, kritizálás; problémák, sérelmek és harag felhalmozódása; játszmák ismétlődése; közös célok körüli egyeztetésre való képtelenség, nem kielégítő szexuális kapcsolat, vagy annak teljes hiánya.

A párkapcsolati coaching lehet egyéni vagy páros.

Egyéni akkor, ha pl. :

* nincs párkapcsolatod és nem érted miért;

* női-férfi szerepekből adódó problémákkal küzdesz (pl. a férfi kevésnek érzi magát, a nő túl erős)

* van kapcsolat, de valahogy nem az igazi és kérdéseid vannak;

* párkapcsolatban élsz, gondjaitok vannak, de párod nem kész segítséget kérni.

Páros akkor, ha pl.:

* házasság előtt álltok, és tudatosan felkészülve szeretnétek belevágni;

* a kapcsolatotok már nem az, aminek az elején megálmodtátok;

* szeretnétek jobban érteni egymást;

* megcsalás, bizalomvesztés történt;

* komoly problémák vannak, már a válás is szóba került.

A párkapcsolati coaching célja 

A konzultáció minden esetben bizalmas jellegű, teljes titoktartás mellett zajlik. Célja, hogy segítsen tisztán látni önmagad, egymást és a kapcsolatot. Megérteni, hol tartatok éppen, életetek mely szakaszában vagytok, mi lenne most az időszerű lépés, mik az erősségeitek és mely területeket lenne jó fejleszteni.

Keress meg, segítek!
Érdeklődés, időpontfoglalás itt.

Back To Top