skip to Main Content
+36 30 9642 381 szarka.elizabeta@gmail.com

Önmagam elfogadni annyi, mint letenni az álarcaim, és követni a saját igazságom.
Milyen egyszerűnek tűnik, mégis milyen nehéz! Főleg, ha már éveket töltöttél el megfeleléssel, önostorozással és egyéb ”finomságokkal”, amikből bizony mindannyian jó nagy csomagot cipelünk. A Te batyudban mi van? Te ismered és  elfogadod magad? Mit is jelent ez igazából? Megengeded magadnak, hogy az légy, aki vagy?

Önmagam elfogadása és szeretete nem elméleti, hanem cselekvő dolog. Azt jelenti, hajlandó vagyok megismerkedni az árnyékommal is, készen állok beleállni az erőmbe és úgy élem az életemet, hogy a tetteim a nap minden pillanatában mutatják, hogy elfogadom, becsülöm és szeretem magam.

Miből látszik, hogy ez ügyben még van feladat?

 • bizalmi problémák (bízom másokban, bízom magamban, bízom a világban)
 • intimitás megteremtésével kapcsolatos nehézségek
 • párkapcsolati gondok
 • túlterheltség, mókuskerék
 • céltalanság, nem én irányítom az életemet érzés
 • nehézségek a női-férfi szerepek megélésével kapcsolatban
 • kevés öröm
 • lelkesedés hiánya
 • határkijelölési problémák
 • nehéz nemet mondani
 • megfelelési kényszer
 • perfekcionizmus….
eletkozepi-valsag-007

Sokáig nem merjük felvállalni a hibáinkat, a tökéletlenségünk. Ezért nem is tudunk haladni, hisz minden életenergiánk arra megy el, hogy kicsinységünket takargassuk.

Nincs szükséged segítségre, ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy mindeddig tökéletesen elfogadtad magad olyannak amilyen vagy, ha hírből sem ismered a megfelelési kényszert, ha sikerült mindig önmagadhoz hű, bátor döntéseket hoznod, ha eddig is tudtad, hogy csakis te vagy a felelős a saját életedért, ha soha nem voltál megalkuvó és gyáva, ha mindig is tudtad ki vagy és miért vagy itt, tudtad mi a következő lépés, ha nem a szülői minták szerint éltél, ha mindig is tudtál nemet mondani, ha nem játszottál szerepeket, ha mindig is voltak céljaid, ha mindig is tudtad, hogy a világban rend van, és képes voltál a folyamatos változásra, elfogadva a tökéletlenséged, ha tudtad mi az alázat és bátran vállaltad kicsinységed, akkor számodra nem sok újat tudok mutatni. 

Ám én úgy látom, többségünkkel ez kicsit másként történt….

Valamikor a múltban hoztunk olyan döntéseket, melyek nem feltétlenül vonzalomból születtek, hanem mondjuk hiányból vagy félelemből, majd kényelemből benne is maradtunk jó sokáig az így kialakult helyzetekben. Az is lehet, hogy azok a döntések akkor még időszerűek voltak és a javunkat szolgálták, de már nem aktuálisak. Felhúztunk egy álarcot, ami egy idő után szorítani kezdett. Le lehet élni egy életet a maszkkal. Még ha kényelmetlen is. Idővel megszokja az ember a viszketést. Rendben van ez is. Vagy szabad észrevenni, hogy a maszk már felesleges, hogy a régi döntések, minták már nem időszerűek és új döntéseket hozni. Bármelyik jó.

Ideje levenni az álarcaid és barátságot kötni önmagaddal!
Ha egyedül nehéz, keress meg! Varázsoljuk ki belőled együtt a csodát!

Az önelfogadási folyamat egyik fontos része, a mintáink, ellenállásaink, korlátozó hiedelmeink felismerése.
Konzultációkon ezekkel rendszeresen foglalkozunk.
Íme egy kis munkafüzet segítség, ha egyelőre inkább egyedül dolgoznál!

Back To Top