skip to Main Content
+36 30 9642 381 szarka.elizabeta@gmail.com
Betti1004

Szarka Elizabeta vagyok,

Gestalt coach, önismereti mentor, vezetőfejlesztő

Mióta az eszemet tudom, a pszichológia, az ember, a lélek, a kapcsolatok működése volt az, ami igazán érdekelt. Kedvenc elfoglaltságom mindig is az olvasás, a tanulás, önmagam és mások megismerése volt. Tanulmányaim során nagy hatással volt rám a Gestalt módszer, leginkább ezt használom a konzultációk során.

Fontos szavak számomra:
Bátorság. Bizalom. Intimitás. Egyensúly. Derű. Önazonosság.

Saját tapasztalataim, megjárt utam:

Karrier – Hosszú ideig (túl)hajtottam magam. Volt ebben külső kényszer, hogy egyedül is el tudjam tartani a családot, de bőven volt benne megfelelni vágyás is. Semmilyen feladatra nem mondtam nemet, nehogy kiderüljön, valami nem megy. Bár kiégés lett a vége, így tanultam meg, mi mindenre vagyok képes. Aztán váltottam. Értékrendet, prioritásokat, munkát. Ma már egészen másként szabom a kereteket és választom ki, mivel foglalkozom, mihez adom magam.

Párkapcsolat, nőiesség – 10 évig tartó házasságomban sok mindent megéltem. Évekig a fellegekben jártunk, idővel mégis elhidegültünk, majd a szerető megjelenésével megjártuk a poklot is. Akkori tudásunkkal nem tudtuk megmenteni a házasságunkat. Ma már egészen másként látom a megcsalást, a női-férfi energiák működését, a párkapcsolatok dinamikáját. Ahogy a magam szerepét is a történetben…már tudom, hol hibáztam, mit lehetett volna másként. Szeretem a Nőt, akivé váltam.

Változás – Eddig kétszer hullott darabokra az életem. Egyszer hirtelen, a válással, mikor elképzelni sem tudtam, hogyan lesz tovább. Másodszor lassú folyamatként, amikor nehéz volt szembenézni a halandóságommal, a ráncaimmal, a korommal, hogy valami végérvényesen megváltozott. Magamat kellett újra összeraknom, és eldönteni, hogy önsajnálat helyett mivel töltsem azt az időt, ami még előttem van.

Önelfogadás, bizalom – Két alap, melyek nélkül nem tudom jól működtetni az életem. Ha nem vagyok jóban azzal, aki ma vagyok, ha nem bízom másokban, magamban és az életben, akkor az életem akadni fog. Az életem akkor halad, amikor bízom abban, hogy van út és lehetőség ahhoz, amire vágyom, ugyanakkor bízom abban is, hogy képes vagyok megtalálni azt.

Back To Top