skip to Main Content
+36 30 9642 381 szarka.elizabeta@gmail.com

Kimerülten nem lehet adni…

– Elegem van az egészből! Egyszerűen csak szeretnék elfutni és itt hagyni mindent!

– Annyira fáradtnak érzem magam! Naponta ugyan az a mókuskerék, rengeteg feladat, de igazából miért?

– Úgy tűnik, mindegy mit csinálok, pillanatnyi kielégülést, jókedvet ad csak. Valami hiányzik.

– Mindenem megvan ahhoz, hogy boldog lehessek. Ehelyett ürességet érzek és bűntudatom van, amiért mégsem vagyok boldog.

Ismerős? Nekem igen. Nagyon is jól tudom milyen a fenti érzésekkel létezni. Tudom, mit jelent túlterheltnek, irányvesztettnek lenni, lelkesedés és öröm nélkül élni a hétköznapokat. Az életközépi válság tipikus mondatai ezek, melyekkel érdemes foglalkozni, ugyanis maguktól nem igazán szoktak átíródni. Aki nem néz szembe, nem akar foglalkozni a problémával, annak a lelkiállapota egyre mélyebbre süllyed, egyre rosszabbul fogja érezni magát. Önbecsapások feltérképezése nélkül csak a tünetek ideiglenes enyhítésével próbálkozunk.

Normális, ha néha úgy érzed, összecsapnak a hullámok és csak elfutni volna jó!

Érdemes kideríteni ilyenkor, hogy csak pillanatnyi kimerültségről üzennek az érzéseid, vagy valami mélyebben megbúvó, hosszabb ideje tartó önbecsapásra próbálják felhívni a figyelmed?

Ha, mondjuk, azt érzed, a gyerekeid kiszolgáló személyzetnek néznek, a munkahelyeden is téged találnak meg a plusz munkával, és a párkapcsolatod is minden már, csak éppen nem meghitt…akkor egy viszony inkább csak tüneti kezelés lesz, mint tényleges megoldás. Gyógyítóan hatni rád csak akkor tud, ha a férfi rajongó csodálattal vesz körbe és figyelméből töltekezni tudsz. A tartós megoldás az lenne, hogy megvizsgálod, miben tudnál Te változni ahhoz, hogy átalakuljanak körülötted a dolgok. Jó megoldás lehet pl. feltérképezni a hozott szülői mintáidat, akár konfrontáció árán is felvállalni a saját szükségleteidet, megtanulni nemet mondani, és megteremteni belső stabilitásod.

Ugye ismerős az üresség érzés is, amikor nem tudod mi, de valami hiányzik? Nem lehet, hogy pont Te vagy az aki/ami hiányzik? Hajlamosak vagyunk annyira belefeledkezni a mindennapi feladatokba, hogy idővel belső hangunkat teljesen elnyomja a külvilág zaja. Robotokként tesszük a dolgunk és próbáljuk túlélni a napot. Aminek szinte biztos kiégés vagy betegség a vége.

Fontos emlékeztetni magad, hogy akkor is értékes vagy, ha éppen pihensz! Szükséges töltekezni, fókuszt váltani ahhoz, hogy legyen erőd lelkesítőbb életet élni. Nincs miből adni, ha mínuszban vannak a tartalékaid.

A rossz érzések enyhítése érdekében érdemes kiszállni a fejedből, abbahagyni az agyalást és cselekvésbe váltani. Rendben van, és teljesen normális élethelyzet, hogy rosszul érzed magad, de ma mit fogsz tenni annak érdekében, hogy holnap már másként legyen?

Készen állsz túllépni a lehangoltságon, erőtlenségen, szomorúságon?
Szeretnél újra energikus lenni és nevetni?
Tégy egy lépést ma is magadért!
Segítek.

Ajánlom a személyre szabott konzultációs csomagot.

Back To Top