skip to Main Content
+36 30 9642 381 szarka.elizabeta@gmail.com

Hogyan hat Rád, ha a párod van válságban?

Tudom, nagyon megerőltető tud lenni, ha párod életközépi válságát éli éppen. Erre sajnos nincs gyors megoldás, csak megértéssel, türelemmel, elfogadással tudsz segítően részt venni a folyamatban. Ehhez a legfontosabb dolog, hogy ne vedd magadra!

Mindannyian változunk, most éppen rajta a sor. Nem akar bántani, csak kibillent a saját egyensúlyából, leesett a lelkiállapota, pillanatnyilag nem tudja, merre van az előre. Mindez bizony rád is hatással van. Változásra kényszerít téged is, pedig saját tempód szerint lehet, számodra ez még nem időszerű. Párkapcsolat rögtön billen, amint felborul a korábbi egyensúly.

Ha a párkapcsolat egyébként jó volt, szereted a párod és szeretnéd őt segíteni, akkor olyan kérdésekkel kell megbirkóznod, mint: Te készen állsz-e a változásra? Mennyit vagy hajlandó beletenni azért, hogy az egyensúly visszaálljon? Nehezedre esik-e változni és segíteni a párod, vagy tényleg szívből jön? Segítve őt, végül is a saját változásod is segíted. Figyelj magadra is ebben a nehéz folyamatban.

Íme 3 tipp, hogyan tudod segíteni a párod:
1) Adj teret a párodnak! Nem tudod megoldani helyette, neki kell átmennie rajta.
2) Próbálj őszinte beszélgetést kezdeményezni! A vágyait próbáld megtudakolni, a motivációját.
3) Törődj vele! Figyelj rá, vedd észre mikor kicsit nyitottabb rá és hallgasd meg, légy a támasza.

És még egy ráadás tipp:
Az életközépi válság jellemző tünete a szerető megjelenése, a házasságok megszakadása. Akár itt tartotok már, akár nem, itt is, mint mindig, az őszinteség a legfontosabb. Lásd a valós helyzetet és nézz szembe azzal, hogy a házasságodnak, kapcsolatodnak akár vége is lehet párod életközépi válsága miatt! Mérlegeld, mennyire fontos Neked a párod, a kapcsolatotok. És ha fontos, akkor tegyél meg érte mindent, amit ma meg tudsz tenni. Most, amíg még tart. És bármilyen nehéz is, ne várj azonnali eredményt!

Kitartást, erőt, türelmet kívánok Neked!

Szeretettel,

Ha gondolat ébredt benned, amit szívesen megosztanál, vagy kérdésed van, esetleg személyes konzultációt szeretnél, várom leveled: navigator@elizabeta.hu

Back To Top