skip to Main Content
+36 30 9642 381 szarka.elizabeta@gmail.com
Szarka Elizabeta Személyi navigátor

Akár magánéleti, akár munkával, karrierrel kapcsolatos kihívásokról van is szó, bátorság kell ahhoz, hogy új dolgokba fogjunk, kilépjünk a megszokottból és változtassunk az életünkön – nagyon jó, ha van ilyenkor egy tapasztalt szakember, aki segíti a folyamatot.

Fontos olyan segítőt találni, aki felé bizalmat érzel, akivel tudsz kapcsolódni. Előfordulhat, hogy már gondolkodsz egy ideje azon, hogy segítőhöz fordulsz, de végül valami mégis visszatart.

Szeretném, hogy az együttműködésünk során biztonságban érezd magad, ezért egy 15-30 perces ingyenes „ismerkedős” beszélgetést ajánlok, mielőtt megkezdjük a coaching folyamatot. Itt kideríthetjük mi tart vissza, ill. az is eldől, egymásra tudunk-e hangolódni, tudunk-e együtt dolgozni. Kapsz egy képet arról, ki is vagyok én, hogyan dolgozom, mi a Gestalt alapú coaching. És az is kiderül, az én módszeremmel, tudásommal tudlak-e Téged segíteni a problémád megoldásában. A végén megbeszéljük, elköteleződünk-e a közös munka mellett. Ha igen, az általában 4 alkalmat jelent első körben, ahol a 4. alkalom mindig egy összefoglalása, értékelése az addigi munkának, amikor is eldöntjük, merre tovább.

GESTALT alapú coaching:

A Gestalt megközelítés az itt és mostra fókuszál, a folyamatokat, a működési mintázatokat figyeli. Megerősít abban, hogy rendben vagy, segíti a kapcsolódást valós önmagaddal, segít ezáltal láthatóvá, hallhatóvá válni és elfoglalni a helyed az életedben.

Ehhez a jelen igazsága kell. Kimondani őszintén, hogy ki vagyok én ma, mi minden lakik bennem…meg kell ismerkednem azokkal a részeimmel is, melyeknek eddig nem voltam tudatában…csak így jöhet a változás.

A Gestalt alapelve szerint a változás nem akkor történik meg, amikor azon dolgozom, hogy valaki mássá váljak, hanem akkor, amikor mindenestül elfogadom azt, aki a jelen pillanatban vagyok.

Pl. előfordulhat, hogy az érzéseid, a hangulatod miatt kritizálod saját magad. Milyen lenne, ha egyszerűen csak megengednéd, hogy azt érezd, amit…bármennyire nehéz, vagy bármennyire gyönyörű is? Milyen lenne, ha bíznál abban, hogy jogod van létezni pont úgy, ahogy vagy? Ha mondjuk már elhitted, hogy a sírás a gyengeség jele, vagy hogy haragudni nem szép dolog – akkor mindent meg fogsz tenni annak érdekében, hogy ezeket az érzéseket elnyomd magadban. Ha mégis megjelennek, akkor bántani fogod magad miattuk. Mindezt addig a szintig tudjuk fejleszteni, míg szinte teljesen megszűnik a kapcsolatunk a saját belső világunkkal – iránytű nélkül maradunk. Amikor képtelenek vagyunk megengedni egy bizonyos érzelmet, akkor hiányzik belőlünk az az energia is, melyet adott érzés adhat nekünk. A haragban pl. erő van…energiája szükséges a „nem” kimondásához, a határaink tartásához…

A Gestalt alapú konzultáció az egyén belső hangját erősíti fel, az ügyfél belső folyamatait segít rendezni. Ennek nem „csak” annyi eredménye lesz, hogy Te leszel egy sokkal harmonikusabb viszonyban magaddal, hanem a kapcsolataid is tisztulnak, rendeződnek.

A fókusz végig az itt és moston lesz, nem a múlton dolgozunk, ez nem terápia. Coachként egy időre a legjobb barátod leszek, aki segít más nézőpontból, más színben, tisztábban látni önmagad és életed történéseit, valamint időszerű céljaid kitűzésében és megvalósításában is támogat. Megfelelő kérdésekkel segítek megtalálni saját válaszaid.

Önismereti mentorként nem szigorúan követendő tanácsot adok, hanem lehetőséget mutatok és új nézőpontot, valamint helyzeted megértését segítem, a saját, megélt tapasztalataimat osztom meg Veled. Bízom benned és támogatlak.

Sikeres együttműködésünk csakis kölcsönös bizalom alapján tud megvalósulni. Minden, ami a találkozók alkalmával elhangzik, szigorúan bizalmas és köztünk marad. Tudnod kell, hogy a munka során várnak fájdalmas pillanatok, hisz a szembesülés önmagunkkal olykor nehéz. Nem az a cél, hogy rögtön jobban érezd magad, hanem a hosszú távú boldogságod. A változás nem egy éjszaka alatt történik, hanem folyamat. Segítelek, hogy a lehető legtöbbet hozd ki magadból és bátran haladj a számodra időszerű irányba.

Tanulmányok:

– Párkapcsolati coach, face to face tréner
– Tranzakcióanalízis alapok TA101
– Life coach képzés
– Life és Business coach képzés
– Gestalt coach képzés

Back To Top