skip to Main Content
+36 30 9642 381 szarka.elizabeta@gmail.com

Bölcs királynék apró tanácsai

Minden kapcsolat más és más. Ami egyik embernél működik, a másiknál pont nem. Ennek ellenére, talán mégis érdemes olyan bölcs asszonyok tanácsait kipróbálni, akik boldog házasságban élnek hosszú évek óta.

Rajta! Lehet próbálkozni, kinek mi válik be!

* Mit segíthetek?
Sokszor azt várjuk a másiktól, hogy találja ki, mire van szükségünk. De mivel egyikünk sem gondolatolvasó, ezért ha a párod éppen dolgozik valamin, mindig kérdezd meg, segíthetsz-e neki. Értékelni fogja!

* Búcsú puszi
Soha ne engedd a párod búcsú puszi nélkül kilépni a házból. Az életben semmire sincs garancia, nem biztos, hogy hazajön.

* Ha nincs mód beszélgetni, üzenj
Legyen közöttetek folyamatos a kommunikáció. Ha szóban nem lehet, akkor küldj e-mailt, üzenetet vagy akár levelet. Növeli a közös valóságot.

* A romantika legyen a nap része
Ne hagyjátok el azokat a kedves időtöltéseket, melyek a kapcsolat elején örömet okoztak. Ha régen sokat jártatok táncolni, táncoljatok most is. Pl. vacsora főzése közben a konyhában.

* Érints meg a párod
Ragadj meg minden alkalmat az érintésre. Fogd meg a kezét, öleld át, bújj hozzá. Szexuális töltet nélkül is, szeretetből. Oxytocin bomba.

* Legyél a párod élszurkolója
Bármit csinál is a párod, állj mellé, légy a legfanatikusabb támogatója, szurkolója. És soha nem mondj róla semmi rosszat a háta mögött.

* Legyen randi estétek
Mindig rengeteg a tennivaló, de érdemes ragaszkodni a randi estékhez még akkor is, ha már gyerekek vannak. Legyen heti egy est csak kettőtöké.

* Vele nevess, ne rajta
Soha ne nevesd ki a társad, de ragadj meg minden lehetőséget, hogy együtt nevessetek. A kihívások sokkal kezelhetőbbnek tűnnek így.

* Ismerd fel az igazi problémát
Ha stressz következtében leesett a lelkiállapotod, könnyen kezded a párodat okolni valamiért. Azt hiszed, vele van baj, és rajta vezeted le a feszültséget. Pedig csak magadba kellene nézni és megfigyelni, mi is nyomaszt igazából.

* Legyetek a legjobb barátok
A párod legyen az első, akivel megbeszéled a dolgokat, akit felhívsz, ha történik valami. Aki a legfőbb bizalmasod, akivel mindig kiálltok egymásért. Akivel nem csak másokról, gyerekekről, történésekről, hanem érzésekről, célokról, vágyakról tudtok beszélgetni.

* Légy kedves
Légy bőkezű a figyelmességekkel, tudd, mi okoz örömet a párodnak. Legyen szótárad része a Kérem, a Köszönöm és a Bocsánat.

* Legyenek közös tervek, célok
Fontos, hogy legyenek közös céljaitok, melyek megvalósításán együtt dolgoztok. Mit szeretnétek együtt létrehozni a világban?

* Tudj nemet mondani
Ne menj bele olyan dolgokba, melyek zavarnak téged. Ezek elejében csak apróságok szoktak lenni, de a sok pici sérelem végül megkeseríti a kapcsolatot. Egyeztessetek, keressetek mindenki számára elfogadható megoldásokat.

* Szereposztás
Legyen eldöntve, hogy a klasszikus modell szerint működtök, amikor a férfi dolgozik, a nő feladata pedig a család, vagy egyenjogúság alapon mindketten teljes munkaidőben kerestek pénzt. Ha az utóbbi, akkor bizony legyenek az otthon és a család körüli teendők is az egyenlőség jegyében leosztva.

 

Szeretettel,

Ha gondolat ébredt benned, amit szívesen megosztanál, vagy kérdésed van, esetleg személyes konzultációt szeretnél, várom leveled: navigator@elizabeta.hu

 

Back To Top