skip to Main Content
+36 30 9642 381 szarka.elizabeta@gmail.com

3 jel, hogy ideje jobban figyelni a kapcsolatra

Ha valaki azt mondja, a párkapcsolat könnyű, ne hidd el. Még a legegészségesebb, legboldogabb kapcsolat is sok munkát igényel. Mégis lehetnek olyan időszakok, amikor ennél többről van szó. Úgy érzed, a dolgok lassan kicsúsznak az irányításotok alól és kezelhetetlenné válnak. Próbáltok kiutat találni, de a kelleténél jobban berántott már a helyzet.

Ilyenkor érdemes résen lenni. Amikor még meg lehet állni. Amikor még nem gyorsultatok be a lejtőn.

Időszerű az őszinte magadba nézés és egy kiadós beszélgetés a pároddal, ha:

1) Mindenkivel a párkapcsolati problémáitokról beszélsz, csak a pároddal nem

A barátok, ismerősök ritkán objektívek és általában pont ugyan ott tartanak ahol ti, vagyis nem biztos, hogy érdemi tanácsot tudnak adni. Ha már azon kapod magad, hogy mindenki tud a gondjaidról, épp csak a pároddal nem mersz/tudsz beszélni róla, akkor tudhatod, hogy ideje dolgozni a kapcsolaton.

2) Valami nagyobb trauma történt a közelmúltban

Legyen szó akár munkahely elvesztéséről, beteg szülőről, esetleg valami balesetről vagy a gyerekek kirepüléséről. Ezek a nagy változások komoly terheket rónak a párkapcsolatra. Fontos ilyenkor még fokozottabban figyelni a kommunikációra, nehogy a végén egyik fél cipelje a helyzet teljes terhét.

3) Mindenért a párod vagy önmagad hibáztatod

Ha mindenért a párodat okolod, a dolgok gyorsan félre csúsznak. Rossz irány. Biztos lehetsz benne, hogy neked is van részed a probléma kialakulásában. Ugyan ez igaz akkor is, ha csak önmagad hibáztatod. A túlzott önostorozás sem vezet sehová. Reálisan lenne jó látni, kinek mi volt a szerepe.

Párkapcsolatod és jólléted fontos. Ha úgy érzed segítség kell, ne szégyelld.
Mindketten megérdemlitek a boldog kapcsolatot.

Szeretettel,

Ha gondolat ébredt benned, amit szívesen megosztanál, vagy kérdésed van, esetleg személyes konzultációt szeretnél, várom leveled: navigator@elizabeta.hu

Back To Top